x
background

Tedaviler

post image

İmplant



Implant Nedir?

Ağız ve Diş  sağlığı ile ilgili tüm gelişmelere rağmen, birçok insan çoğunlukla diş çürümesi, periodental hastalık veya yaralanma nedeniyle diş kaybına uğruyor. Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişler idi. Ancak, bugün yepyeni, daha güvenilir, daha estetik ve daha kalıcı bir yöntem mevcut.

Diş implantları yedek diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir yapay dişler için güçlü bir temel sağlar. Bir başka deyişle diş implantı, takma diş veya köprü gibi diş protezlerini desteklemek için ağzınıza yapay olarak yerleştirilen yapay bir diş "kökü" dür. Doku dostu Titanyumdan yapılmış ve eksik diş için bir kök görevi gören çene kemiğine yerleştirilmiş  vidalardır.

İmplant Yaptırmanın Kişilere Sağladığı Avantajlar

  • İmplant tedavisi diğer yöntemlere göre çok daha sağlam ve güvenilir bir yöntemdir.
  • Herhangi bir dişten destek alınmadan tek başına uygulandığı için diğer dişlere zarar vermez.
  • Doğal diş görünümünde olduğu için kişinin ağız ve diş yapısında herhangi bir bozulmaya sebep olmaz. Kanal, köprü gibi diğer tedavilerde dişin yapısı bozulduğu için görsel olarak bozulmalar olur fakat bu yöntemde böyle bir sıkıntı olmamaktadır.
  • Çiğneme fonksiyonunu tam olarak yerine getirebildiği için kişilerin her istediklerini yemelerine olanak tanır. Kaplama ya da dolgu yapılan dişlerde sert gıdalar tüketmek kişileri biraz da olsa tedirgin eder. Çünkü kırılması ve tekrar bir tedavi uygulanması ihtimali çok yüksektir.
  • Kişilerin dişlerinin tam ve estetik açıdan güzel dişlere sahip olması özgüvenlerinin de yükselmesini sağlar.
  • Diğer tedavi yöntemlerinin kullanım sürelerine göre İmplant tedavisi ile yapılan dişlerin ömürleri çok uzundur. Hatta bazı firmalar ve hekimler ömür boyu yaptıklara dişlere garanti verebiliyorlar.
  • Tedaviden sonra dişlerin temizliği kolay yapılır. Diğer dişlerden bir farkı olmadığı için İmplant tedavisi ile yapılan dişleri temizlerken de aynı yöntemler kullanılabilir.
  • Konuşma, gülme gibi günlük işlemleriniz sırasında davranışlarınızı kısıtlamanıza gerek kalmadan rahatça günlük yaşantınızı geçirmenizi sağlar.