x
background

Tedaviler

post image

Plak Temizliği ve Kontrolü



  1. PLAKLARINIZI YIKAYIN

Plaklarınızı ağzınızdan çıkardığınızda hemen soğuk suyla ya da ılık aka suyun altında yıkayın. Üzerinde artık ya da plak görüyorsanız ellerinizi kullanarak biraz ovalayabilirsiniz.

  1. PLAKLARINIZI SUDA BEKLETİN

Plaklarınızın yeterince temiz olmadığını hissediyorsanız en az 5 dakika suda bekletmeniz yararlı olacaktır. Sıklıkla kullanılan protez temizleyicileri, ağız gargaraları, diş macunları, kaynar su ya da aşındırıcı ve ya beyazlatıcı her türlü temizleyiciden uzak durmalısınız. Bunların hepsi plaklarınıza zarar verecektir. içine bir kaş damla sirke ya da bir çay kaşığı karbonat atarak hazırlayacağınız bie solüsyonun içinde plaklarınızı bekletebilirsiniz.

  1. PLAKLARINIZI FIRÇALAYIN

Yumuşak uçlu bir diş fırçası kullanarak, macunsuz bir şekilde plaklarınızı ılık suyun altında fırçalayın. bu aşama 1 ve 2 aşamalarda temizlenmeyen bütün yiyecek artıklarını ve bakterileri temizlemenizi de sağlayacaktır. Aslınds fırçalama plak temizliğinin en önemli aşamasıdır. Yetersiz temizlendiğini hissederseniz sıvı sabun kullanabilirsiniz ama daha önce söylediğim gibi diş macunu kullanmıyoruz!

  1. PLAKLARINIZI TEKRAR YIKAYIN

Son olarak plaklarınızı ağzınıza takmadan önce birinci aşamayı tekrarlayın yani plaklarınızı tekrar yıkayın. Herhangi bir temizleyici artığı kalmadığından emin olun. temizleyici artı kalmadığından emin olun. Bu şekilde plaklarınızı mümkün olduğunca uzun süre temiz ve sağlam olarak kullanabilirsiniz.