x
background

Tedaviler

post image

Jel Uygulaması



Florür vernik, diş çürümelerini önlemeye, yavaşlatmaya veya kötüleşmesini önlemeye yardımcı olan diş tedavisidir. Yapışkan olduğu için dişlere kolayca yapışan koruyucu bir kaplamadır. Bu malzeme, diş minesini (dişlerde dış kaplama) güçlendirebilen bir mineral olan florür ile yapılır.

Flor jel nedir?

Flor jel, diş minesine uygulanan çürük önleyici bir ajandır. Florun etkisiyle diş minesi mikroorganizmalara karşı daha dirençli ve sert hale getirilir. Böylelikle diş minesi daha güçlü bir yapıya sahip olur. En yaygın kullanılan formları APF (Asidüle Fosfat Florid) ve Sodyum Florid’dir. Çocuklar için çeşitli aromalarda (çilek, portakal, nane, çikolata vb) olan bu jellerle yapılan uygulama son derece rahat, basit ve ağrısızdır.

Flor jel nasıl uygulanır?

Çocuklara özel kaşıkların içine flor jel yerleştirilerek ağızda 4 dakika süresince bekletilir. İşlem bittikten sonra flor jelin fazlası tükürük emici ile alınır ve çocuk geri kalan fazla flor jeli tükürür. Yarım saat süresince ağız çalkalama, yeme- içme yapılmaz. Ayrıca sabaha kadar süt ve süt ürünleri kullanılmaz.