x
background

Tedaviler

post image

Diş Eti Tedavisi ve Bakımı



Diş Eti Bakımı Nasıl Yapılır?

Ağız, diş ve diş etlerinizde oluşan bakteriler ne kadar uzun süre diş etlerinizde kalırsa diş eti hastalıklarına yakalanmanız da o derece artacaktır. Bu nedenle diş, diş eti bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Diş eti bakımı için sadece dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak yeterli olmayacaktır. Dişlerinizi fırçalamanın yanı sıra diğer bakımları ve diş hekimlerinden yardım almanız gerekmektedir.

Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl yapılır?

Hafif diş eti çekilmesi tedavisi, diş hekimi tarafından etkilenen bölge derinlemesine temizlenerek yapılır. Derin temizlik sırasında, diş eti çizgisinin altındaki dişlerde ve kök yüzeylerinde oluşan plak ile tartar dikkatlice çıkarılır ve açıkta kalan kök alanı bakterilerin tutunmasını zorlaştırmak için düzgünleştirilir. Diş hekiminiz gerekli görürse, kalan zararlı bakterilerden kurtulmak için antibiyotik de reçeteleyebilir.

Diş eti çekilmeniz, fazla kemik kaybı ve çok derin cepler nedeniyle derinlemesine temizlikle tedavi edilemeyecek kadar ciddiyse, diş eti çekilmesinin neden olduğu hasarı onarmak için diş eti ameliyatı gerekebilir.

Kimler diş eti çekilmesi riski altındadır?

  • Her ne kadar diş eti çekilmesinin her yaşta gözlendiği bildirilse de; yaş, diş eti çekilmesinde bir risk faktörü olarak görülmektedir. 65 yaşından büyük kişilerin yaklaşık %88'inde en az bir dişte, diş eti çekilmesi vardır.
  • Sigara içen ve tütün ürünlerini kullanan kişilerde de artan diş eti çekilmesi riski vardır.
  • Ailede diş eti çekilmesi öyküsü varsa dikkatli olunmalıdır çünkü genetik, diş eti çekilmesinde önemli bir faktördür. 
  • Diyabet, diş eti çekilme riskini artırabilen kronik bir hastalıktır.